За нас

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

ИТ Академия АД

 „ИТ АКАДЕМИЯ” АД – гр. Пловдив стартира платформата си за обучения с идеята за предлагане на съвремени форми на обучения чрез практика, които изграждат специалисти за софтуерната индустрия в основните направления – програмиране, дигитален маркетинг и дизайн. Проектът стартира като част от дейностите иновативния образователен комплекс в Пловдив Тех парк.

 Обръщаме особено внимание на усвояването на практически умения, предоставяйки на нашите обучаващи да работят в реална среда, използвайки най-съвременните технологии и инструменти.

Предлагаме наистина голямо разнообразие от курсове от „MS Excel“ до курсове за програмиране като Java, C++, C#, Python, графичен и уеб дизайн.
  • КОИ СМЕ НИЕ
  • НАШИТЕ ОБУЧЕНИЯ
  • НАШАТА ИСТОРИЯ

Инкубатор за идеи

Екипът на „ИТ Академия“ АД се състои от опитни ръководители с дългогодишен професионален стаж в областта на ИКТ и млади, амбициозни, знаещи и можещи млади служители. Поредното предизвикателство към тях е „блокчейн“ технологията. В процес на разработка в дружеството са два проекта за създаване на платформи остовани на тази съвременна технология.

ИТ УНИ “Махатма Ганди”

 Дружеството участва в уникалния по рода си, мащабен за България, ИТ хъб по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди“, заедно с Частен професионален колеж „Омега“ и Център за професионално обучение към него; Учебен център „Индийски институт по хардуерни технологии – България“ със закупен франчайз за ИТ обучение от „Индийски институт по хардуерни технологии“ (ИИХТ) – Бангалор, Индия.

Съвременен начин на обучение

 ИТ Академия АД Ви предлага обучения в направленията програмиране, дигитален маркетинг и дизайн. Учебните планове са съобразени с нивата на компетентност на обучаващите се. В обученията се добиват умения за работа с най-търсените софтуерни технологии и инстрменти.

 Практическото обучение е съпроводено с различни лабораторни упражнения в лабораторния комплекс на Пловдив Тех парк. Провеждат се индивидуални и екипни практически обучения за реални проекти, чрез които обучаващите се придобиват, както технически, така и организационни умения на специалисти.

Кариерно развитие

ИТ Академия АД работи пряко с компаниите от Корпорация за технологии и иновации АД и оказва съдействие на обучаващитесе за реализацията им като успешни ИТ специалисти.

Студентите, демонстрирали отлични резултати получават възможността да управляват реални проекти и да стартират работа според своите предпочитания и цели.

Кратка история

„ИТ АКАДЕМИЯ” АД – гр. Пловдив, е създадена преди повече от 30 години. През годините фирмата ни е претърпяла няколко трансформации в наименованието и предмета на дейност, но винаги в посока предлагане на услуги и обучение в сферата на Информационните технологии.

Под предишното име „Иновационен фонд Д1” АД, дружеството е участвало в реализацията на компютърни мрежи и изработка на уеб сайтове на дъщерните дружества на холдинг „Съединение”. Също така е участвало и в реализацията и поддръжката на мрежа от компютри на инвестиционен посредник „Популярна каса-95” АД, както и на нейните 25 клона в страната.

Партньори

„ИТ Академия“ АД е член на БАСКОМ (Българска асоциация на софтуерните компании), ДЗЗД „Консорциум за технологии и информатика“, „Е-бизнес клъстер“ , „Асоциация за етично финансиране“ , Фондация „Българо-индийски технологичен форум „Махатма Ганди“ , „Клъстер Информатика“ и т.н.

Бъдете близо до вашите клиенти

Предлагаме обучения по маркетинг в социални мрежи за начинаещи и напреднали. Предлагаме и услуги в областта на дигиталния маркетинг.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ (Q&A)

Често задавани въпроси (FAQ)

Каква форма на обучение да избера за подготвителния курс?

1. Обучаващите се в присъствена форма посещават учебните ни зали на ул. Вълко Шопов №14 в гр. Пловдив за провеждането на учебни занятия. Те получават персонална помощ от лектори. Препоръчваме обучението в присъствена форма на всички начинаещи в програмирането, които имат възможност и време да посещават занятията – при тях ефективността от обучението е по-висока;

2. Онлайн обучаващите се учат от вкъщи, като гледат live stream на занятията и/ или запис от проведеното занятия. Всички ресурси са достъпни в удобно за курсиста време в страницата на курса. Препоръчваме обучението в онлайн форма на всички, които нямат възможност да посещават занятията или имат предишен опит в програмирането и искат да се явят директно на изпита в края на обучението.

Проблем ли е, ако пропусна да дойда на някое учебно занятие?

Не, не е проблем. Mоже да гледате live stream или запис от конкретното занятие, което сте пропуснали, да наваксате вкъщи с упражненията и домашните. Препоръчително е да се запишете в онлайн форма на обучение, ако смятате, че няма успеете да посещавате повечето занятия.

Какви са разликите в правата и задълженията на студентите за двете форми на обучение (присъствено и онлайн)?

Подробна информация за разликата между двете форми на обучение може да намерите на https://itakademia.bg/planove Също така може да разгледате внимателно правата и задълженията на курсистите във всяка от формите на обучение.

Колко време е необходимо да отделям за учене по време на подготвителния курс?

Всеки човек има различни темпове на запомняне и възприемане на информация. Ние препоръчваме да се отделят поне по 3-4 часа на ден за преговаряне на материала, решаване на задачите, затвърждаване на знанията.

Важни ли са чуждите езици при IT позиции?

Често студентите пренебрегват чуждите езици като изискване при започване на работа, дори за позиции свързани с програмиране. Те обаче са задължителни и не веднъж са били същинската причина за неуспешната реализация на студента. Високото владеене на английски език е важно, като под високо се има предвид ниво между B2 и C1. Не е нужно да притежавате сертификат, но е необходимо да го владеете свободно без да се притеснявате да говорите.

Започнете с безплатен курс!

За всеки нов обучаващ се ние сме подготвили безплатен курс по WordPress за начинаещи. Нужно е само да създадете своя профил в нашата система.

РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЯ
ОПИТНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ
ВЕЧЕН ДОСТЪП ДО МАТЕРИАЛИТЕ